Jump to content

ArenaDevils.Ro - Serverlist

TS.ARENADEVILS.RO 89.40.105.145:9987
RESPAWN.ARENADEVILS.RO 135.125.224.89:27015
GOLD.ARENADEVILS.RO 89.40.233.164:27015

Alexander.

Administrative Assistants
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by Alexander.

  1. MODEL :

    Nume real : 
    Varsta:
    De ce doresti gradul de Reporter ?:
    Ce imbunatatiri poti aduce categoriei ?:
    Ai mai fost reporter ?:
    Date de contact:
    Poti intra pe teamspeak ?:

     

    Regulament de postare :

    • Trebuie să aveți contul mai vechi de o săptămâna (7 zile) pe forum.
    • Dacă doriți să faceți o cerere, trebuie să deschideți un nou topic.
    • Dacă doriți să faceți o cerere, respectați modelul de postare aflat mai sus.
    • Titlul topicului trebuie să fie sub forma: "Cerere  Reporter Nickname", exemplu: "Cerere Reporter Andreea".
    • Varsta minima pentru a putea face parte din staff este 16+ 
    • Pentru a fi acceptat ca reporter este obligatoriu teamspeak .

    Alte informații : 

    • Dacă cerere voastră a fost respinsă, următoarea o puteți deschide după 7 zile;
    • Cererile vor fi acceptate sau respinse doar de catre ADMINISTRATIA ARENADEVILS
    • Interviul este o formă de comunicare care informează și elucidează, prin intermediul unui dialog constructiv. Rolul reporterului de interviu este de a facilita acest dialog și de a crea o punte de comunicare între el și cititor.
    • Întrebările adresate în cadrul interviului provin din diverse domenii ale vieții cotidiene și/sau profesionale, evitându-se aspectele intime ale vieții personale. Aceste întrebări sunt formulate astfel încât interlocutorul să se simtă confortabil și să poată răspunde în mod deschis și sincer.
    • Scopul interviului este acela de a evidenția portretul moral al persoanei intervievate, precum și abilitățile mentale și punctele sale de vedere asupra diferitelor subiecte.
    • ATENȚIE! Doar reporterii oficiali ai comunității ARENADEVILS ROMANIA (@ Alexander.  @ Cosmin Ș.  @ Pinu. ) au dreptul de a desfășura și de a publica un interviu. În caz contrar, se va aplica o sancțiune de 1 punct warn/avertisment.
    • În schimb, toți membrii comunității au dreptul de a-și exprima opinia în legătură cu interviul prezentat, în limitele bunului simț, printr-un singur răspuns la topicul respectiv.
    • Post-hunt-ul/dublu-postul va fi sancționat conform regulamentului general al comunității.
    • Fiecare interviu va fi disponibil pentru comentarii timp de 5 zile, după care un reporter îl va închide pentru discuții ulterioare.

     

    ADMINISTRAȚIA ARENADEVILS ROMÂNIA POATE MODIFICA PREZENTUL REGULAMENT!

  2. index.jpeg?p=a=1%26co=1.05%26w=1000%26h=

    20-130 de decese pe an într-o localitate cu 2.000 de locuitori nu era ceva ieşit din comun în secolul al XIX-lea. Potrivit unei analize făcute pe un mic oraş din Transilvania, cei mai mulţi copii decedau din cauza bolilor copilăriei. Mulţi nu prindeau aniversarea de un an din cauza condiţiilor în care au fost aduşi pe lume sau îngrijiţi după naştere.

    Potrivit unei analize a istoricului Elisabetei Scurtu publicate în Revista Bistriţei, mai bine de 100 de copii mureau anual în localităţi relativ micuţe, cu doar 2.000 - 3.000 de locuitori. 

    Dând exemplu oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, Elisabeta Scurtu scoate în evidenţă faptul că în secolul XIX-lea, mulţi prunci nu ajungeau la aniversarea de un an. Un procent important decedau din cauza condiţiilor în care au fost aduşi pe lume sau îngrijiţi după naştere.

    „Conform datelor adunate, cel mai mare număr de decese, calculând după categoriile de vârstă, se înregistrează în primul an de viaţă şi este legată şi de mediul în care a avut loc naşterea”, explică istoricul. 

    Venirea pe lume a unui copil avea loc de multe ori acolo unde se nimerea, pe câmp sau acasă, pe un aşternut improvizat din paie, fân, cârpe, haine sau pături într-un mediu nesteril, fără medicaţie şi asistenţă de specialitate.

    Mamele erau ajutate doar de moaşă, care fie era o apropiată a familiei, fie o femeie din sat pricepută la moşit. Îngrijirea lăuzei în primele zile după naştere revenea tot în sarcina moaşei. Aceasta era mai apoi răsplătită de părinţii copilaşului cu daruri sau bani.

    Moaşa ajungea până şi să boteze pruncul, în condiţiile în care avea grave probleme de sănătate şi exista riscul de a muri înainte de a fi creştinat cum se cuvine, de preot. 

    Dacă reuşeau să supravieţuiască naşterii, cei mici se stingeau din cauza alimentaţiei corespunzătoare a sa sau a mamei, care-l alăpta. 

    Pojarul, varicela sau scarlatina îi băgau în mormânt pe cei mici
    Dacă nu mureau din cauza condiţiilor de trai, cei mici decedau din cauza bolilor copilăriei. 

    „Copiii decedaţi cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani au fost în general victimele bolilor. Pe parcursul secolului au existat câteva epidemii de holeră, difterie sau vărsat de vânt care au făcut numeroase victime. Totuşi, odată cu înaintarea în vârstă, mortalitatea scade vertiginos”, mai spune Elisabeta Scurtu.

    Preoţii din localităţi se simţeau datori să intervină şi să îi avertizeze pe părinţi cu privire la aceste boli. În 15 septembri 1840, vicarul Ioan Marian vorbea despre o boală „primejdioasă, lipicioasă şi omorâtoare de prunci”. 

     „În care întâmplare, pruncii minten trebuie puşi la căldură sau în pat şi iute chemat doftoru, că de or veni pruncii la răceală, nu se pot scăpa de moarte. Ceilalţi prunci trebue feriţi de betiag, că se leagă dela unu la altu”, transmitea vicarul. 

     

    SURSA: HISTORIA

     

  3. 408575l-1000x0-w-2fbe0769.jpg

    Constructorul britanic de automobile lansează 4 pachete stilistice noi pentru modelul Bentayga S în Europa. Totodată, SUV-ul de lux a primit și o serie de îmbunătățiri de ordin tehnologic.

    Clienții din Europa ai SUV-ului de lux Bentley Bentayga S pot opta acum pentru unul dintre cele 4 pachete stilistice noi, tocmai anunțate de producătorul britanic. Fiecare pachet interior poate fi acompaniat de un pachet exterior corespunzător.

    Pachetele au fost create de divizia Mulliner și adaugă o serie de culori contrastante, inspirate din natură. Avem Magenta, Albastru Glacier, Albastru Azimut și Cherry Blossom.

    Aceste culori vor putea fi regăsit în habitaclul modelelor Bentayga S, pe spițele volanului, pe selectorul transmisiei, pe tapițeria scaunelor și pe preșuri. Pachetele interioare trebuie să fie însoțite de dotări ca iluminare ambientală, lămpi LED de întâmpinare și pedale sport.

    Așa cum spuneam, aceste culori contrastante pot fi regăsite și la exterior.

    Odată cu debutul acestor 4 pachete stilistice, Bentley Bentayga S a primit și o serie de îmbunătățiri tehnologice. Spre exemplu, scaunele au o funcție de climatizare automată, iar aerul condiționat monitorizează particulele din interiorul și din exteriorul mașinii, activând automat modul de recirculare atunci când este necesar.

    Mai mult, sistemul de climatizare primește date de la sistemul de navigație pentru a detecta tunelurile unde nivelurile de poluare sunt, de obicei, mai mari.

    Instrumentarul de bord digital oferă acum posibilitatea vizualizării în timp real a drumului din față și o reprezentare tridimensională a obiectelor.

    Lista cu sisteme de asistență include acum Intelligent Park Assist, Remote Parking prin aplicația My Bentley, 3D Surround View și Emergency Assist.

    Nu în ultimul rând, pentru un plus de sustenabilitate, covorul cabinei este acum din nailon reciclat 100%.

     

    SURSA: AUTOMARKET

  4. 482442l-1000x640-b-4fb3a1dc.jpg

    Compania chineză BYD dorește ca vânzările de mașini să atingă borna de 3.6 milioane de unități vândute până la finalul lui 2024. Asta ar însemna o creștere de 20% față de nivelul din 2023.

    Chinezii de la BYD și-au propus să atingă o țintă și mai mare în acest an, în ceea ce privește vânzările de mașini la nivel mondial. Astfel, cel mai mare producător chinez de mașini electrice dorește să vândă 3.6 milioane de mașini până la finalul anului. Dintre acestea, BYD vrea să comercializeze peste 500.000 de mașini în afara Asiei, potrivit lui Wang Chanfu, președintele mărcii chineze.

    Ținta de vânzări stabilită de BYD ar însemna o creștere de 20% față de performanța atinsă în anul 2023. La sfârșitul anului trecut, compania chineză a devenit cel mai mare producător de mașini electrice din lume, după ce a reușit să vândă mai multe mașini la nivel mondial decât rivalii de la Tesla.

    Alături de creșterea vânzărilor, președintele BYD preconizează că în următorii 3 sau 5 ani, cota de piață a mărcilor din afara Chinei va scădea de la 40% la 10% pe piața din China. În schimb, el estimează că marja de profit pentru vehicule va scădea în acest an în contextul intensificării „războiului prețurilor”.

    Chiar și așa, BYD a dat asigurări că va rămâne o marcă profitabilă prin creșterea vânzărilor.

     

    SURSA: AUTOMARKET

  5. 62114253.jpg

    În curând România trece la ora de vară, ceea ce înseamnă că zilele vor deveni mai lungi, iar nopțile mai scurte. Iată care sunt țările în care nu se schimbă ora, dar și cum ne afectează această schimbare.

    România va trece la ora de vară în noaptea de 30 spre 31 martie 2024, marcând începutul unei perioade în care ceasurile vor fi ajustate pentru a se potrivi cu schimbările sezoniere ale luminii naturale.

    Când se trece la ora de vară 2024
    Acest proces de trecere la ora de vară implică mutarea ceasurilor înainte cu o oră, ceea ce va face ca ora 3:00 să devină ora 4:00. Astfel, ultima zi de duminică din luna martie va fi mai scurtă, având doar 23 de ore.

    Această modificare a orei are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară din 20 martie 2024, moment în care ziua și noaptea au aceeași durată. Odată cu trecerea la ora de vară, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, comparativ cu două ore în perioada orei de iarnă. Această modificare va fi valabilă până la solstițiul de vară din 20 iunie 2024, când ziua va fi cea mai lungă din an.

    Introducerea orei de vară a fost inițial concepută pentru a extinde perioada în care oamenii pot beneficia de lumina naturală a Soarelui, având un impact pozitiv asupra activităților desfășurate în aer liber, în special în agricultură. Sistemul cu ora de vară și ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, ca o măsură de economisire a energiei, în special în contextul unor perioade de criză sau instabilitate pe piața petrolului, cum ar fi cele din anii 1970.

    Ce țări nu schimbă ora
    De-a lungul anilor, multe țări au decis să renunțe la această schimbare, iar Uniunea Europeană poartă deja discuții în acest sens. Multe state au renunțat recent la această practică, unele dintre ele invocând probleme de sănătate ca motiv principal pentru a evita resetarea ceasurilor. În ultimii 10 ani, Azerbaidjan, Iran, Iordania, Namibia, Samoa, Siria și Uruguay au decis să renunțe la schimbarea orei.

    Doar aproximativ o treime din țările lumii practică ora de vară, iar marea majoritate a acestora se află în Europa. În Europa, doar Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Islanda, Rusia și Turcia nu își schimbă ora.

    În afara Europei, ora de vară este cel mai des întâlnită în America de Nord, unde unele părți din SUA și Canada o folosesc, precum și în America Latină și în Caraibe, conform pewresearch.com.

    În unele țări, inclusiv în SUA, ora de vară este valabilă doar pentru o parte a țării. În SUA, Hawaii și cea mai mare parte a Arizonei, precum și unele teritorii, nu respectă ora de vară. Australia, Brazilia și Canada sunt într-o situație similară. De exemplu, în Australia, ora de vară nu este respectată în Queensland, Teritoriul de Nord, Australia de Vest, Insula Christmas sau Insulele Cocos (Keeling).

    Momentan, în Europa, doar țările menționate mai sus nu schimbă ora. Deși Comisia Europeană a cerut statelor membre să renunțe la schimbarea orei, nici până în acest moment România, și nici alte țări, nu a luat o decizie în acest sens.

    Când va trece România la ora de iarnă
    Revenirea la ora de iarnă va avea loc pe 27 octombrie 2024, când ceasurile vor fi ajustate înapoi cu o oră, de la ora 4:00 la ora 3:00. Această schimbare va aduce cu sine o zi mai lungă, cu 25 de ore, deoarece lumina solară va fi prezentă pentru mai puține ore pe cer, iar noaptea va deveni mai lungă.

    Cum ne afectează schimbarea orei?
    Deși poate părea o simplă ajustare a ceasurilor, schimbarea orei are un impact semnificativ asupra organismului uman și asupra societății în ansamblu. Un aspect important al schimbării orei este influența asupra ritmurilor biologice ale organismului. Ritmul circadian, adică ciclul de 24 de ore al activităților biologice și comportamentale, este strâns legat de ora locală și de lumină.

    Schimbarea bruscă a orei poate perturba acest ritm, determinând organismul să se adapteze la noul program. Această adaptare poate dura câteva zile sau chiar săptămâni, iar în acest timp, oamenii pot experimenta o varietate de simptome neplăcute, cum ar fi oboseala excesivă, dificultăți de concentrare și schimbări de dispoziție, conform eu.usatoday.com.

    Unul dintre factorii cheie care contribuie la aceste efecte este melatonina, un hormon produs de glanda pineală în creier. Melatonina joacă un rol crucial în reglarea ciclului somn-veghe și este influențată în mod direct de lumina ambientală. Atunci când se schimbă ora, nivelurile de melatonina pot fi afectate, determinând perturbări ale somnului și ale ritmurilor biologice.

    Pe lângă perturbarea somnului, schimbarea orei poate avea și consecințe asupra sănătății cardiovasculare. Studiile au arătat că riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale este mai mare în primele săptămâni după schimbarea orei. Acest lucru se datorează, în parte, perturbării ritmurilor cardiace și vasculare, care pot fi influențate de modificările în ciclul circadian.

    În plus, schimbarea orei poate afecta și sănătatea mentală a oamenilor. Unii oameni pot experimenta stres, anxietate sau depresie în legătură cu ajustarea la noul program. Schimbările bruște în rutina zilnică pot fi dificile pentru unii și pot avea un impact negativ asupra stării lor emoționale și psihologice.

    Cu toate acestea, există modalități prin care oamenii pot să-și ajute organismul să se adapteze mai ușor la schimbarea orei. Menținerea unui ritm regulat de somn înainte și după schimbare poate fi de ajutor. Este important să vă treziți la aceeași oră în fiecare dimineață și să încercați să vă culcați la aceeași oră în fiecare seară. Acest lucru poate ajuta la stabilizarea ritmurilor biologice și la reducerea impactului schimbării orei asupra somnului.

    De asemenea, expunerea la lumină naturală dimineața poate fi benefică pentru sincronizarea ceasului biologic intern. Lumina dimineții ajută organismul să-și regleze ritmurile biologice și să-și înceapă ziua în mod alert și energic. Pe de altă parte, este important să evitați lumina puternică seara, în special lumina albastră emisă de dispozitivele electronice, deoarece aceasta poate afecta eliberarea melatoninei și poate perturba somnul.

     

    SURSA: STIRILE PROTV

  6. Care este pensia medie în cea mai fericită țară din lume. Procentul celor cu pensii mari, mult mai mic decât în România

      62344592.jpg

     

    Pensia medie în Finlanda, țara cu cei mai fericiți oameni din lume, este de 2.000 de euro pe lună, iar procentul celor cu pensii mai mari de 5.000 de euro este de numai 2%. Spre comparație, în România, peste 10% din pensionari încasează pensii speciale.

    Pensia medie lunară pentru persoanele din Finlanda a fost de 1.977 de euro în 2023, în creștere față de 1.845 de euro în anul precedent, potrivit datelor Centrului finlandez de pensii (ETK) și Kela, citate de European Pensions.

    Astfel, cheltuielile totale cu pensiile în cursul anului trecut au fost de aproape 38 de miliarde de euro, pensionarii reprezentând 33% din populația finlandeză de peste 16 ani. În 72 de municipalități, mai mult de jumătate din populație a primit o pensie.

    Pensia lunară medie a fost de 1.736 de euro, iar peste 60% dintre pensionarii din Finlanda au primit o pensie lunară mai mică de 2.000 de euro, în timp ce 2% dintre finlandezi au primit o pensie lunară de peste 5.000 de euro.

    Majoritatea persoanelor care au primit mai puțin de 2.000 de euro au fost femei care au câștigat 1.779 de euro, comparativ cu bărbații care au primit 2.216 de euro. Decalajul de pensii de gen a rămas neschimbat față de 2022.

     

    SURSA: STIRILE PROTV

  7. Atentat la Moscova: Atacatorii au primit sume importante de bani trimise din Ucraina

    62436468.jpg

     

    Anchetatorii ruşi au declarat joi că autorii atentatului comis la o sală de concerte de lângă Moscova au primit sume importante de bani trimise din Ucraina, în timp ce Kievul neagă orice implicare în atac, relatează AFP.

    "Anchetatorii dispun de informaţii care confirmă că autorii atentatului au primit sume importante de bani şi criptomonede provenite din Ucraina, care au fost folosite la pregătirea acestei crime", a transmis Comitetul de Anchetă rus pe Telegram.

    În acelaşi timp, anchetatorii ruşi au afirmat că autorii atacului de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova, soldat cu 143 de morţi, au "legături cu naţionaliştii ucraineni".

    "Interogatoriul teroriştilor reţinuţi, examinarea dispozitivelor tehnice confiscate de la aceştia şi analiza informaţiilor privind tranzacţiile financiare au făcut posibilă obţinerea de dovezi ale legăturilor lor cu naţionaliştii ucraineni", a precizat Comitetul de Anchetă, care a anunţat joi arestarea unui nou suspect acuzat că a participat la "finanţarea" atacului de la Moscova, revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

    "Un alt suspect implicat în sistemul de finanţare a teroriştilor a fost identificat şi plasat în detenţie", a precizat pe Telegram Comitetul de Anchetă, organismul responsabil cu principalele anchete penale din Rusia.

     

    SURSA:STIRILE PROTV

×
×
  • Create New...